Kepers op vier schachten 2016-2017

Heb je de basis van het weven onder de knie en weet je hoe je een weefgetouw op moet zetten dan is dit een leuke cursus om jouw kennis te verbreden. Keper staat hierbij in de hoofdrol. Het is een binding  met heel veel mogelijkheden. In acht lessen leer je de principes van Keper, allerlei variaties te maken, deze om te zetten naar een rijging en al deze variaties te weven. Maak zo jouw eigen, unieke producten.

Maak jouw eigen ontwerp

Je leert hoe je het uiterlijk van het weefsel op drie manieren kunt beïnvloeden. Verder  leer je zelf een keper te ontwerpen en te weven.  Aangezien kleur een grote rol speelt in dit weefsel, wordt hier ook uitgebreid aandacht aan geschonken. Wat je uiteindelijk gaat maken bepaal je zelf: placemats van katoen of een sjaal van wol, alles is mogelijk.

Duidelijke instructie

Bij de combinatie van een keperlijn op een achtergrond heeft de kleurkeuze veel effect. Daarom komt kleurgebruik ook aan de orde. Dit klinkt misschien een beetje moeilijk, maar dit is het zeker niet. Duidelijke instructie zorgt ervoor dat straks iedereen een Keperpatroon in een prachtige kleurencombinatie kan ontwerpen en weven. En wil je het later nog eens opzoeken, dan kan dit met de hand out die je krijgt. Het enige dat je al moet weten is hoe je een weefgetouw inrijgt.

8 lessen op zaterdag

Tijd: 10.00- 13.00

Prijs: € 180,-

Data: 29-10, 19-11, 10-12, 21-1, 18-2, 18-3, 8-4, 20-5

Leden van Weefnetwerk krijgen korting