Kepers op vier of meer schachten

Wil je jouw kennis van het weven verbreden dan is dit een leuke cursus. Keperbindingen met al zijn variaties staan hier centraal. Er wordt op 4 tot 8 schachten gewerkt. Tijdens deze cursus leer je veel variaties van keperbindingen te ontwerpen en te weven. Ook leer je hoe je optimaal gebruik kunt maken van kleuren. Het is mogelijk om een tafelgetouw met acht schachten te huren zodat je thuis de opdrachten kunt weven.

Van een eenvoudig patroon tot een geraffineerd weefsel

De keperbinding is een binding waarbij je niet alleen eenvoudige patronen kunt maken, maar ook ogenschijnlijk zeer ingewikkelde patronen. Er zijn veel variaties mogelijk die er allemaal weer heel anders uitzien. Toch is het niet moeilijk om een interessant patroon te ontwerpen. Tijdens deze cursus leer je patronen te ontwerpen en te weven.  Aangezien kleur een grote rol speelt in dit weefsel, wordt hier ook uitgebreid aandacht aan geschonken.

Maak en weef jouw eigen ontwerp

Keper is een binding  die voor veel toepassingen geschikt is en met veel materialen te weven is. Je kunt allerlei kleuren en materialen gebruiken. Onder deskundige begeleiding leer je hoe je zelf jouw ontwerp kunt maken en weven. De basiskennis die je moet hebben is hoe je een getouw opzet en hoe je een bindingstekening maakt. Bij de cursus hoort een uitgebreide beschrijving van de techniek.

4 lessen op maandagavond, 19.30- 22.00 uur

Prijs: € 90,-

Leden van weefnetwerk krijgen korting.

Locatie: CKC Zoetermeer