Beginnerscursus weven

Basiscursus weven


Weven is heel leuk en niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe het moet. Deze cursus is voor iedereen die de basisprincipes van weven wil leren. Je leert zelfstandig een weefgetouw weefklaar te maken en weeft dan katoenen placemats en een wollen sjaal. Uiteraard kies jij jouw eigen kleuren en maak je jouw eigen ontwerp. Wat je maakt is dus uniek! Een weefgetouw om te lenen is bij de cursus inbegrepen.

Leren tijdens de les, thuis lekker weven

De cursus is eens in de maand. Op deze manier heb je genoeg tijd om thuis aan de slag te gaan, want je kunt het weefgetouw mee naar huis nemen. Wat je tijdens de les leert kun je eerst onder deskundige begeleiding tijdens de les uitproberen. Daarna ga je thuis verder. Tijdens de eerste vier lessen maak je katoenen placemats. Tijdens de tweede vier lessen een zachte, wollen sjaal (of wat anders als je dat liever doet). Je maakt hiervoor zelf het ontwerp.

Na zeven lessen twee unieke weefsels

Het weefgetouw past makkelijk achterin de auto. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je een trolley gebruiken, zodat je het getouwtje niet hoeft te dragen. De lessen zijn eens in de drie weken, zodat je voldoende tijd hebt om thuis te weven. Tijdens de les wordt het werk van iedereen besproken en gaan we steeds een stukje verder met de stof. Aan het eind van de acht lessen heb je twee unieke producten en weet je wat er allemaal bij komt kijken om een weefsel te maken. Je kunt het nu zelf!

Plaats CKC Zoetermeer, Leidsewallen 80
Data en tijden:
zaterdagen 12-1, 19-1, 9-2, 16-2, 9-3, 16-3 en 13-4 van 13.45- 15.45 uur
Prijs: € 155,-

Vanaf vijf deelnemers kan een cursus op andere dagen gestart worden.
Aantal lessen in overleg
Geef je op bij weeflap@gmail.com